Tuesday 7 August 2012

Kenapa Kopi Baik Untuk Diminum?


(NaturalNews) Ia adalah satu kejutan yang menyenangkan apabila sesuatu yang boleh dipersoalkan bertukar menjadi penuh dengan manfaat kesihatan. Coklat yang pertama telah dijumpai untuk mencegah penyakit jantung. Kemudian wain merah telah ditunjukkan untuk meningkatkan umur panjang keseluruhan. Kini tumpuan adalah pada kopi. Baru dikeluarkan kajian menunjukkan bahawa minum kopi mengurangkan risiko strok, kanser, penyakit Alzheimer dan demensia. Ia juga meningkatkan kemahiran sosial dan gejala kemurungan. Kajian baru-baru ini yang lain telah menunjukkan bahawa minum kopi mengurangkan risiko penyakit kencing manis.

Terdapat sebab yang 90 peratus daripada penduduk menyukai kopi

Alam Semulajadi mahu orang ramai untuk menjadi sihat dan membiak. Beliau telah mencipta mereka satu daya tarikan kepada makanan yang menggalakkan kesihatan yang baik. Cerah, sayur-sayuran terang yang berkilau dengan tenaga, buah-buahan lazat dan aroma yang mempesonakan kopi tidak boleh dinafikan. Beberapa manfaat kesihatan kopi datang dari kandungan kafein. Keupayaan kopi untuk mengurangkan risiko penyakit Parkinson dan merawat asma dan sakit kepala yang dikaitkan dengan kafein. Kafein boleh meningkatkan prestasi olahraga oleh ketahanan meningkatkan. Ini adalah mengapa kopi telah ditetapkan sebagai bahan terkawal sehingga baru-baru ini oleh Jawatankuasa Sukan Olimpik.

Minum kopi adalah sumber utama antioksidan bagi kebanyakan orang

Orang di AS menerima antioksidan mereka dari kopi yang mereka minum. Saintis telah mendapati bahawa hidangan tipikal kopi mengandungi antioksida berbanding hidangan tipikal blueberry, jus anggur, raspberi, atau oren. Satu cawan kopi mengandungi sehingga empat kali sebagai aktiviti antioksidan banyak sebagai cawan teh hijau mengandungi.

Antioksidan melindungi orang dari radikal bebas yang dihasilkan dalam badan dan yang dihadapi dalam persekitaran dan pemakanan. Saintis percaya bahawa minum kopi membuat untuk menghadkan, menangguhkan atau menghalang banyak penyakit degeneratif termasuk kanser, katarak penyakit jantung dan penyakit sistem saraf. Kajian epidemiologi telah menunjukkan bahawa menambah polifenol antioksidan diet mengurangkan risiko penyakit kardiovaskular.

Asid chlorogenic adalah polifenol terkemuka dalam kopi, walaupun terdapat orang lain. Satu kajian Jepun 61.000 orang mendapati bahawa peminum kopi kurang berisiko untuk menghidap kanser hati bahawa orang-orang yang menahan diri. Para penyelidik hipotesis bahawa asid chlorogenic adalah ejen kanser pertempuran. Robusta kopi mengandungi 10 peratus asid chlorogenic, dan kopi Arabica mengandungi amaun hingga tujuh peratus. Asid caffeic adalah satu lagi polifenol yang terdapat dalam kopi yang telah ditunjukkan untuk melindungi sel-sel daripada pengoksidaan. Asid caffeic bekerja bersama-sama dengan asid cholorogenic untuk melindungi neuron serebrum, menggalakkan pembezaan sel, dan menormalkan fungsi kolon. Gabungan telah didapati berkesan untuk menghentikan proliferasi sel dan mendorong kematian sel yang sesuai di dalam sel-sel kanser payudara.

Kopi purata minum Amerika lebih daripada satu cawan setiap hari. Kopi tanpa kafein mempunyai kandungan antioksidan yang sama seperti kopi biasa. Hasil penyelidikan baru mencadangkan bahawa penambahan susu kepada kopi mengikat antioksidan dan mengurangkan potensi mereka untuk menjadi berkesan dalam badan. Satu kajian baru-baru ini mendapati bahawa asid caffeic tiada kepada badan akibat mengikat dengan susu yang ditambah kepada blueberry.

Penggunaan kopi dan risiko strok di kalangan wanita

Penyelidik di Sekolah Kesihatan Awam Harvard menilai perkaitan antara penggunaan kopi dan risiko strok dalam tempoh 24 tahun susulan di kalangan wanita. Mereka menganalisis data dari kohort 83.076 wanita tanpa sejarah strok, kencing manis penyakit jantung koronari, atau kanser yang mengambil bahagian dalam Kajian Kesihatan Jururawat. Penggunaan kopi telah dinilai dari tahun 1980 hingga tahun 2004. Mereka didokumenkan 2280 pukulan pelbagai. Selepas pelarasan bagi beberapa faktor pembaur, korelasi minum kopi dengan strok jatuh sebanyak 20 peratus dalam kumpulan yang minum kopi yang paling. Para penyelidik menyimpulkan bahawa minum kopi sederhana mengurangkan risiko strok. Kajian mereka telah dilaporkan dalam edisi Februari Edaran.

Tinggi kopi pengambilan kerap dikaitkan dengan pengurangan risiko kanser endometrium

Sebuah hospital berasaskan kes-kawalan belajar, yang dilaporkan dalam Jurnal Antarabangsa Januari Kanser, diperiksa persatuan antara risiko kanser endometrium dan penggunaan biasa kopi biasa dan tanpa kafein di kalangan 541 wanita dengan kanser endometrium dan 541 wanita wanita yang sihat. Wanita yang minum empat atau lebih cawan kopi dan teh gabungan menunjukkan kanser persatuan dikurangkan dengan ketara.

Kopi menawarkan perlindungan terhadap penyakit Alzheimer dan demensia

Menentukan kesan jangka panjang kafein pada kognisi adalah matlamat kajian di Finland, yang dilaporkan dalam Jurnal Januari Penyakit Alzheimer. Saintis khusus mencari persatuan antara kopi dan / atau minum teh pada penyakit atau midlife dan Alzheimer demensia dalam kehidupan lewat. Peserta telah dipilih secara rawak dari kohort penduduk berasaskan sebelum mengambil bahagian dalam kajian membujur. Selepas purata susulan 21 tahun, 1409 individu berusia 65-79 selesai pemeriksaan semula. Sebanyak 61 kes telah dikenal pasti sebagai gila, dengan 48 telah didiagnosis penyakit Alzheimer. Peminum kopi di midlife mempunyai risiko yang lebih rendah dementia dan Alzheimer di kemudian hari berbanding dengan tiada minum mereka atau hanya jumlah kecil kopi. Menurun 65 peratus yang menakjubkan telah ditemui pada orang yang meminum 3 kepada 5 cawan kopi sehari. Minum teh menunjukkan tiada kaitan dengan demensia atau Alzheimers 'dalam kajian ini.

Satu kajian yang dilaporkan dalam Oktober-Nov. isu American Jurnal Penyakit dan Alzheimer Dementias yang yang lain, mendapati bahawa kafein mungkin mempunyai kesan perlindungan terhadap kemungkinan penyakit Alzheimer. Antioksidan juga dilihat sebagai pelindung melalui keupayaan untuk mengurangkan keradangan.

Risiko diabetes jenis 2 adalah lebih rendah dalam peminum kopi

Satu kajian yang lebih tua yang dilaporkan dalam Jurnal Persatuan Perubatan Amerika merumuskan bahawa penggunaan kopi lazimnya konsisten dikaitkan dengan risiko yang lebih rendah diabetes. Walaupun mekanisme sebenar tindakan itu tidak diturunkan, para saintis membuat kesimpulan bahawa antioksidan dalam kopi bantuan kawalan kerosakan sel yang boleh menyumbang kepada pembangunan penyakit. Kepekatan yang tinggi asid chlorogenic dalam kopi mengurangkan kepekatan glukosa. Para penyelidik menunjukkan bahawa keputusan mereka tidak kerana kafein, kopi tanpa kafein menghasilkan tahap yang sama mengurangkan risiko.

Dalam satu laporan bahawa data gabungan daripada beberapa sumber, orang-orang yang minum 4-6 cawan kopi sehari mempunyai 28 peratus pengurangan dalam risiko diabetes berbanding dengan mereka yang minum dua atau kurang cawan sehari. Mereka yang minum lebih mempunyai pengurangan 35 peratus.

Kopi meningkatkan kerjasama dan suka bergaul, dan berkurangan kemurungan

Satu kajian yang baru dibebaskan daripada terbitan Februari Pemakanan dan Neurosains mengkaji kesan kopi berkafein ke atas tingkah laku kerjasama berkaitan antidepresan. Pengguna kafein tahap tujuh puluh-7 rendah telah mengambil bahagian dalam rawak, double-blind, kajian cross-over dos satu kopi berkafein dan dos tunggal kopi tanpa kafein dengan tempoh tiga hari di antara. Para peserta telah diminta untuk bermain permainan dengan orang yang dibayangkan. Selepas minum kopi berkafein, para peserta lebih terbuka kepada pemain khayalan dan dipaparkan kurang tanda-tanda kesedihan. Para penyelidik menyimpulkan bahawa hanya kopi berkafein membantu untuk meningkatkan kemahiran sosial dan gejala kemurungan.

Membujur kajian telah mendapati kadar yang jauh lebih rendah bunuh diri di kalangan lelaki dan wanita yang minum dua atau lebih cawan kopi setiap hari. Sebab-sebab ini adalah tidak jelas.

Lebih banyak penyelidikan mendedahkan lebih banyak faedah

Baru kajian terus menambah keputusan, lebih tua mengesankan mendedahkan manfaat kopi. Minum dua atau lebih cawan sehari didapati mengurangkan risiko kanser usus sebanyak 25%. Kemungkinan batu karang membangun telah menurun sebanyak hampir 50% di minum sekurang-kurangnya dua cawan kopi sehari. Sirosis hati telah dikurangkan oleh% kekalahan 80 di peminum dua atau lebih cawan sehari.

Satu sebatian yang dipanggil Trigonelline yang mempunyai sifat anti-pelekat dan antibakteria telah didapati membantu mencegah kerosakan gigi.

Mengetahui lebih lanjut: http://www.naturalnews.com/025737_coffee_risk_drinking.html # ixzz22pjTuFrp

www.isukawang.blogspot.com